CeBIT 2015 del 1

IBM Watson & Company

Våren har inte riktigt kommit till Hannover och CeBIT mässan men datorerna håller värmen bra i mässhallarna som sträcker sig över 40 fotbollsplaner stort område. Det är alltså världens största dator/IT mässa med egen konferensdel som i år handlar mycket om moln, big data och diskussioner kring säkerhet och privacy.

Jag åkte till CeBIT för att lyssna mer på industrins behov och tankar kring big data och Internet of Things (IoT). Molnet är närvarande överallt på CeBIT med alltifrån Amazons specialbyggda molnbuss till privata moln och datacenter som byggs i containerformat.

Vi möts i entrén av en jättemonter från IBM som visar upp sortiment med allt från Watson till Servers och Business Analytics.

IBM Watson och Analytics är högintressanta produkter både rent tekniskt men också hur de ska kunna ge affärsnytta till kunderna genom ”cognitive computing”. Det handlar om system som lär sig mha AI och maskininlärning och interagerar mer naturligt med oss användare.

Läs mer om IBM Watson här och cognitive computing här. Vi återkommer med mer kring Watson och Watson Analytics tjänster.

Del 2 från CeBIT.